Studenti muzičkih fakulteta iz regiona oduševili Beograđane

Izvor: Blic, 13.Dec.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti muzičkih fakulteta iz regiona oduševili Beograđane

Združeni simfonijski orkestar studenata Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, Muzičke akademije iz Sarajeva i Akademije umjetnosti iz Banjaluke održao je večeras koncert u, do posljednjeg mesta punoj, velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Koncertu koji nosi naziv “Veče dueta” prisustvovao je veliki broj ljubitelja klasične muzike.

Više od 60 mladih ljudi svojim nastupom pod rukovodstvom dirigenta Branke Radošević iz Banjaluke oduševilo je Beograđane, što su oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pokazali glasnim aplauzima posle svake numere.

Izvedeno je šest dela, a kao i uvek najzapaženije su bile solo deonice. Na koncertu su svoje umeće pokazali studenti, ali i već iskusni muzičari, a na progaramu su bila dela Musorgskog, Baha, Pulenca, Sen Sansa i Konstantina Babića.

Početkom decembra održan je koncert u Sarajevu i u Banjaluci, a koncert u Beogradu je treći i ujedno poslednji koncert Združenog simfonijskog orkestra za ovu godinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.