Studenti anketiraju svoje kolege

Izvor: RTS, 03.Jul.2010, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti anketiraju svoje kolege

Samo sedam odsto studenata smatra da se Bolonjska deklaracija u potpunosti primenjuje na njihovom fakultetu, dok 46 procenata nije dovoljno upoznata sa njenim principima, pokazuje anketa Studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu, u okviru marketinške radionice, već sedam godina anketiraju svoje kolege kako bi saznali njihove stavove, uočili probleme sa kojima se sučavaju i podstakli njihovo rešenje.

Samo sedam odsto studenata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smatra da se Bolonjska deklaracija u potpunosti primenjuje na njihovom fakultetu, dok 46 odsto nije ni dovoljno upoznata sa njenim principima. Upitnik ima 27 pitanja, koja se odnose na uslove studiranja, društveni i politički život.

Rezulatati ankete pokazuje zapanjujući je podatak. Na rad u inostranstvo otišlo bi 66 odsto akademaca.

"Mislim da je neophodno da se celokupno stanje i u visokom obrazovanju i u celoj zemlji stabilizuje i poboljša. Na taj način, mislim da će svakako taj procenat studenata biti znatno smanjen", smatra Miloš Zeljković predsednik Studentskog parlamenta.

Rad svojih profesora i kvalitet predavanja ocenili su prosečnom ocenom 3,2, a kvalitet udžbenika sa 2,8.

Samo pet odsto akademaca posećuje ustanove kulture, a najčešće idu u bioskop ili na koncerte.

"Što se gledanosti televizije tiče, 69 odsto studenata prati televizijski program. Najgledaniji je RTS sa 22 odsto, slede B92 sa 19, pa Pink sa 17 odsto", navodi Milanka Vasiljević iz marketing radionice Ekonomskog fakulteta.

Prema podacima Infostuda među mladima su najpopularniji ekonomija i menadžment, filologija pa medicinske nauke. Najviše maturanata upisuje fakultet radi sticanja boljeg znanja iz oblasti koja ih interesuje, ili zbog toga što smatra da će sa diplomom lakše naći posao.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.