Student odgovorio Dobrici Ćosiću: Vi ste odgovorni što mladi glavom bez obzira beže iz Srbije

Izvor: S media, 29.Dec.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student odgovorio Dobrici Ćosiću: Vi ste odgovorni što mladi glavom bez obzira beže iz Srbije

Književnik Dobrica Ćosić je u pismu "odliv pameti" pozvao srpske studente u inostranstvu da se organizuju u bratstvo za širenje istorijske istine o svom narodu "koga je demonizovao i ozločinio neprijatelj".

"Sto pametnih i hrabrih, obrazovanih i poštenih Srba, ako se organizuju i žrtvuju za opšte dobro, mogu da preporode i spasu Srbiju. Vratite se u otadžbinu da se borite za preporod i spas Srbije!", navodi se u Ćosićevom pismu koje je pročitano na zimskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << skupštini Organizacija srpskih studenata u inostranstvu.

Proslavljenom književniku odgovorio je neimenovani student, koji mu se obraća sa "nepoštovani gospodine Dobrice Ćosiću" i koji navodi da valjda ima pravo da odgovori na pismo iako ne živi u inostranstvu već je samo "bedni student iz Srbije".

"Planiram da odem iz ove zemlje, ne zbog ‘ljubavi prema profesiji’ kako vam se jadno pravdaju studenti okupljeni u fantomskoj Organizaciji srpskih studenata u inostranstvu, već upravo da pobegnem od vas, vama sličnima i posledica do kojih je vaša politika dovela i učinila život u ovoj državi nepodnošljivim", navodi student, čiji je odgovor objavio "Peščanik", a preneo portal B92.

Neimenovani student, naime, smatra da je Ćosić odgovoran jer studenti i drugi mladi ljudi, često i sa celim porodicama, "beže glavom bez obzira iz Srbije".

On dodaje i da Ćosićeva karijera višedecenijska i da se uvek isticao od delovanja u Komunističkoj partiji Jugoslavije pa sve do danas "uticajem na sve izabrane lidere - od Ðinđića, koji mi je uvek bio sumnjiv, preko Koštunice, u koga je polagao najveće nade, zatim Tadića, miljenika koji ga je najviše slušao, do Tomislava Nikolića, na kome bi imao još da poradi".

Student Ćosića naziva i "čovekom najmračnije prošlosti moderne srpske istorije" i poručuje mu da ne brine za nasleđe svoje politike, jer je "ono duboko ukorenjeno, posebno među mladima".

"To su rezultati vašeg višedecenijskog delovanja, i treba da budete zadovoljni, postigli ste svoj cilj. Vaš zločin je savršen. Zar vam nije dosta, Ćosiću?", navodi se na kraju odgovora.

(S media/Tanjug/B92)

Foto: Print screen YouTube video

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.