Student Filip Vukša popravlja sve što Beograđanima smeta

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Student Filip Vukša popravlja sve što Beograđanima smeta

Kada bi suštinu lokal-patriotizma trebalo sažeti u dve reči, ona bi, bez sumnje, mogla da glasi Filip Vukša. Ovaj dvadesetogodišnji mladić studira pejzažnu arhitekturu na Šumarskom fakultetu, ali se može reći da je uveliko „doktorirao” na temi građanske inicijative. Filip je u protekle tri godine raznim gradskim službama poslao više od 650 pijava kako bi unapredio život u Beogradu.

Filip je nedavno započeo i akciju u kojoj umesto nadležnih sam obeležava sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanice noćnog prevoza, piše list "24 sata".

- Sve što mogu da uradim za Beograd, uvek ću uraditi odmah, bez premišljanja jer, kada se iskreno voli svoj grad, onda izgovora nema - kaže Filip.

Zahvaljujući njegovom zalaganju i upornom slanju prijava nadležnima, u Beogradu je zasađeno oko 550 stabala, popravljeno više od 500 bandera, na desetine uličnih slivnika ponovo funkcioniše, a biciklistička staza Dorćol-Ada konačno je uređena i bez rupa.

Opširnije o ovome čitajte na sajtu 24 sata...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.