Izvor: Blic, 15.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strujni udar od 5,4 miliona dinara

Strujni udar od 5,4 miliona dinara

NIŠ - Nišliji Srđanu Zdravkoviću Mući, vlasniku poslastičarnice 'Pipi' u 'Kalči', podigao se pritisak kada je pre nekoliko dana dobio račun za struju na 5.436.243,33 dinara. Zdravković obično za poslastičarnicu plaća za struju oko 15.000 dinara, a ovaj račun je 1.000 puta viši. Samo porez na dodatu vrednost na ovom računu iznosi 892.000 dinara!

- Tužiću 'Jugoistok' jer da je ovo uzeo neko stariji, sigurno bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu više pozlilo. Znao sam da je greška, ali sada neću da se rvem s birokratijom kad redovno izmirujem račun za struju. I kad umesto da mi daju neke povoljnosti, oni mi šalju ovo čudo od računa. Otišao sam odmah istog dana u poslovnicu 'Jugoistoka' u Ulici Svetozara Markovića da reklamiram. Pošto čovek i najveću muku okrene na šalu, tako sam i ja otišao na šalter i tražio da platim ovaj iznos, ali na dve rate. Čisto da vidim šta će da mi kažu. Dok nisu videli račun, kao iz topa su mi rekli: 'Ne može'. A, kada su pogledali iznos, ostali su skamenjeni. Pitao me je jedan službenik da slučajno nemam neku topionicu - priča Zdravković.

On dodaje da ne želi da ide u centralu radi ispravke računa, kako mu je rečeno u poslovnici.

- Zašto bih sada išao da čekam red u 'Jugoistoku' kada je to njihova greška. Samo čekam sada da dođu da mi isključe struju - napominje Zdravković.

Miroljub Jovanović, direktor u 'Jugoistoku', ističe da je ovakvu zbrku stvorio jedan zarez!?

- Greška je nastala prilikom očitavanja struje. U odeljku gde se obračunava snaga umesto 9,688 kW registrovano je 9688, odnosno bez zareza, tako da je račun 1.000 puta veći. Mi smo odmah sutradan hteli da ispravimo grešku i uručimo ispravan račun, ali vlasnik brojila to nije prihvatio - ističe Jovanović.

M. Smiljković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.