Struja u svim selima do sutra

Izvor: Studio B, 13.Dec.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Struja u svim selima do sutra"

Od 11 opština na istoku zemlje danas je bez struje samo pet zaselaka u opštini Knjaževac, javio je danas Darko Bulatović direktor "Elektroistoka".

On je danas zajedno sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem obišao sela istočne Srbije, koja poslednje dve nedelje nemaju struju.

"Boljevac je dobio struju juce, Svrljigu je obezbeđeno napajanje pre dva dana, imamo problema još samo u ovih pet zaselaka sa 155 korisnika, i to ćemo rešiti danas i sutra" rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Bulatović.

On je precizirao da na području Knjaževca ima najviše problema u selima Radičevac i Šurbanovac, gde je pokidano 10 kilometara kabla na desetokilovatnom dalekovodu i rekao da će to biti rešeno u pomoć agregata.

Meštanima sela Krenta i Mučibaba vojska je pretodnh dana obezbedila lekara za dostavljanje lekova i pregled obolelih i starijih meštana.

Obnavljanje dalekovoda u svim selima koja su prethodnih 15 dana bez struje obavljaju ekipe Elektroprivrede Srbije uz pomoć ljudi i mehanizacije Vojske Srbije.

Sela istočne Srbije pogođena su ledenom kišom i ledom zbog kojih su pucali kablovi i dalekovodi, tako da pojedina sela i do 14 dana nemaju električnu energiju. Usled leda, magle i vetra u ovom kraju popucala su stabla, pa je na desetine hektara šume potpuno uništeno.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gašić: Učinili smo sve da ne dođe do humanitarne katastrofe

Izvor: Blic, 14.Dec.2014, 09:52

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je učinjeno sve da ne dođe do humanitarne katastrofe u opštinama na istoku Srbije koje su nekoliko dana zbog snega i leda bile bez struje...Gašić obilazi pripadnike Vojske Srbije koji pomažu radnicima Elektroprivrede Srbije u otklanjanju kvarova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.