Izvor: Piplmetar.rs, 09.Jul.2023, 08:31

Stručnjak tvrdi da ova 3 napitka pomažu kod mršavljenja

Jedan od njih većina pije svaki dan

Foto:Shutterstock


Ukoliko ste makar jednom probali da izgubite višak kilograma, znate da su osnovna pravila kalorijski deficit i fizička aktivnost. Međutim, pored pravilne ishrane i treninga trebalo bi da vodite računa i koje napitke pijete.
Gazirani sokovi i oni sa puno šećera su nepoželjni, ali postoje napici koji su dozvoljeni i koji će vam pomoći da ubrzate proces mršavljenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Dr Alka Patel podelila je tri topla napitka koja bi mogla da pomognu u sagorevanju masti.
1.Zeleni čaj Zeleni čaj sadrži kofein i katehine, a kombinacija ta dva sastojka utiče na ubrzanje metabolizma i pomaže telu da efikasnije sagori kalorije.
Katehini mogu ubrzati metabolizam i oksidaciju masti. Međutim, efekat je relativno mali i malo je verovatno da će uključivanje samog zelenog čaja dovesti do značajnog gubitka težine. Iako gubitak težine možda nije značajan, jedno istraživanje otkrilo je da je zeleni čaj uspeo da smanji telesnu masnoću uprkos tome što su se osobe pridržavale svojih uobičajenih navika – kaže dr Alka.
2. Crna kafa Kafa takođe ubrzava metabolizam i oksidaciju masti zbog sadržaja kofeina. Studija sa Harvarda otkrila je da ispijanje četiri šoljice kafe dnevno može smanjiti telesnu masnoću za oko četiri procenta.
– Prevelike količine šećera, slatke pavlake ili drugih visokokaloričnih aditiva mogu da se suprotstave njenim potencijalnim prednostima za gubitak težine – ističe ona.
3. Biljni čajevi Doktorka je dodala da neki biljni čajevi, kao što su čaj od nane ili kamilice, mogu da učine da se osoba oseća sito, piše express.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Vežbe sa jastukom za ravan stomak i isklesane trbušnjake

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.