Stručnjak OEBS-a da dođe u Beograd kao pomoć

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stručnjak OEBS-a da dođe u Beograd kao pomoć"

Stručnjak iz OEBS-a bi mogao da dođe u Beograd i pomogne u borbi protiv terorizma, ističe direktor OEBS direkcije za transnacionalne pretnje Aleksej Lizenkov.

Lizenkov je to izjavio u Beču tokom razgovora sa državnim sekretarom MUP-a Aleksandrom Nikolićem.

Nikolić i Lizenkov razgovarali su o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma, visokotehnološkog kriminala i drugim prekograničnim pretnjama.

"Lizenkov je Ministarstvu unutrašnjih poslova ponudio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na raspolaganje sredstva OEBS-a i logističku podršku za organizovanje regionalne konferencije čiji je cilj - razmena iskustava na polju izrade i primene Strategije za borbu protiv terorizma, a koja bi se mogla organizovati u Beogradu u prvoj polovini sledeće godine", saopštio je MUP Srbije.

On je izrazio spremnost da stručnjak, iz Sekretarijata OEBS-a sa sedištem u Beču, poseti Beograd i pruži pomoć u izradi Nacrta strategije, ali i u borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju Biroa za saradnju sa medijima MUP-a.

Državni sekretar Nikolić pohvalio je dosadašnju saradnju i zajedničke aktivnosti Ministarstva i OEBS- a, naročito u svetlu predsedavanja Republike Srbije tom organizacijom.

Nikolić i Lizenkov zaključili su da je adekvatan odgovor na prekogranične pretnje - saradnja na svim nivoima, ističe se u saopštenju MUP-a Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.