Stros Kan na medicinskom ispitivanju

Izvor: RTS, 16.Maj.2011, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stros Kan na medicinskom ispitivanju

Direktor MMF-a Dominik Stros Kan pristao na medicinsko ispitivanje zbog optužbi za seksualni napad. Na čelo MMF-a postavljen zamenik Stros Kana Džon Lipski.

Čelnik Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros Kan, koji je juče uhapšen u Njujorku, pristao je na medicinsko ispitivanje zbog optužbi za seksualni napad. Zbog toga je odloženo njegovo saslušanje pred njujorškim državnim sudom. Kan odbacuje sve optužbe.

Dominik Stros Kan je vezan lisicama izveden >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz njujorške policijske stanice gde je proveo jučerašnji dan. Odveden je u jednu medicinsku ustanovu gde će ga američki patolozi pregledati. Posle medicinskog pregleda očekuje se da se tokom dana pojavi pred njujorškim državnim

"Moj klijent je umoran, ali se inače dobro oseća. Na zahtev američke administracije pristao je na medicinsko ispitivanje. Na sudu će se snažno braniti protiv optužbi", rekao je Vilijam Tejlor, Kanov advokat.

Na čelo Međunarodnog monetarnog fonda posle Kanovog hapšenja doći će njegov prvi zamenik Džon Lipski, kaže portparol Fonda Vilijem Marej. Zbog afere u koju je čelnik MMF-a umešan odložena je sednica borda direktora.

Grčka vlada saopštila je da nastavlja sa paketom ekonomskih reformi uprkos Kanovog hapšenja.

Direktor MMF-a imao je ključnu ulogu, zajedno sa Evropskom unijom, u sastavljanju prvog paketa pomoći za Grčku od 110 milijarde evra prošle godine.

Stros Kan je u subotu uhapšen na njujorškom aerodromu, deset minuta pre poletanja za Pariz, pošto je protiv njega podignuta optužnica za seksualni napad nad 32-godišnjom hotelskom sobaricom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.