Strogo poverljivo:Ivanić s odobrenjem angažovao jedinicu

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Strogo poverljivo":Ivanić s odobrenjem angažovao jedinicu

Angažmanom Oružanih snaga BiH u Banjaluci 9. januara ispoštovana je odluka Ministarstva odbrane i naredba Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

To se navodi u izveštaju tog resora.

Vojnici, kako je konstatovano, nisu učestvovali u paradi, već kao pratnja predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću.

U dokumentu, koji je strogo zabranjen za javnost, piše da je Ivanić iz Ministarstva odbrane dobio odobrenu prijavu za angažovanje jedinice za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odavanje počasti, koja je potom prosleđena u Zajednički štab Oružanih snaga BiH, saznaje "Evroblic".

"Odavanje počasti je urađeno u koordinaciji protokola Predsedništva BiH i nosioca aktivnosti, odnosno Šeste pešadijske brigade", navedeno je u izveštaju.

Ističe se da su uočene neprecizne procedure u pravilnicima koji regulišu ovu oblast, te se sugeriše da u narednom periodu treba da budu izmenjeni podzakonski akti.

Pominje se i neadekvatna korodinacija u zapovedanju Oružanim snagama BiH, kao i različita tumačenja zapovedanja.

Zaključeno je da sve što se dešavalo u vezi sa oeležavanjem 9. januara nije dovelo do narušavanja jedinstva i borbene gotovosti Oružanih snaga BiH.

Ovaj dokument je prosleđen Predsedništvu BiH kao vrhovnom komandnom telu, koje će se o njemu izjasniti na nekoj od narednih sednica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MINISTARSTVO ODBRANE BiH: Postrojavanje vojnika na Dan Republike Srpske po pravilima

Izvor: Kurir, 09.Feb.2017

...Vojnici, kako je konstatovano, nisu učestvovali u paradi, već kao pratnja predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću..U dokumentu, koji je strogo zabranjen za javnost, piše da je Ivanić iz Ministarstva odbrane dobio odobrenu prijavu za angažovanje jedinice za odavanje počasti, koja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.