Stripovi osvajaju digitalni svet

Izvor: Mondo, 25.Avg.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stripovi osvajaju digitalni svet

Holivudski heroji od Supermena do Betmena karijeru započeli su u stripovima, a autori kažu da stripovi prolaze kroz tehnološku revoluciju, što bi moglo da privuče novu generaciju čitalaca.

Poslednjih 30 godina, prodavnica "Golden epl komiks" u Los Anđelesu prodaje stripove za decu i odrasle. Izgled ovih stranica se nije puno promenio, ali vlasnik Rajan Libovic kaže da se ipak dešava nešto novo.

"Poslednju godinu smo videli ogroman prelazak na digitalne stripove", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je on "Glasu Amerike". Ideja čitanja stripova na internetu se širi. Kompanija Comixology ima više od 25.000 stripova u svojoj internet prodavnici, kaže Čip Mošer, potpređednik odeljenja za odnose sa javnosću i poslovni razvoj kompanije.

Prošle godine, kompanija je prodala 19 miliona internet stripova. Ove godine očekuje da će prodati 70 miliona. Za gotovo istu cenu kao i štampani strip, čitaoci mogu da kupe digitalnu verziju. Mnogi u toj industriji eksperimentišu sa izgledom digitalnih stripova.

Libovic sada nudi digitalne stripove na veb stranici svoje prodavnice i dodaje da kupci traže i tradicionalne stripove, kao i njihove nove verzije."Ima nekih stripova, kao što su neki od mojih omiljenih, koje više volim u štampanom formatu. Ali neke od njih je jednostavno zgodno imati i čitati na iPad tabletu", rekao je jedan od kupaca.

Mnogi u toj industriji kažu da se nadaju da će digitalni stripovi privući novu publiku i tako podstaći biznis i u virtuelnom i u stvarnom svetu.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.