Striković: Kula i Šid od septembra sa novom vlašću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Striković: Kula i Šid od septembra sa novom vlašću

NOVI SAD -

U septembru, kada prođu godišnji odmori razgovaraćemo o promenu vlasti u više vojvođanskih gradova i opština, najavio je danas potpredsednik vojvođanskih socijalista Radoslav Striković, ističući da će Kula i Šid biti prve opštine u kojima će se formirati nova gradska vlast.

"Nalazimo se u situaciji koja nam nije nepoznata. Kada prođu godišnji odmori, u septembru, imaćemo više razgovora vezanih za promenu vlasti u više vojvođanskih gradova i opština", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Striković, ističući da je izvesno da će Kula i Šid biti prve opštine u kojima će se formirati nova gradska vlast.

On je naveo i da u lokalnim sredinama nema dovoljne količine novca i da "bi ste se dobro organizovali morate imati dobre odnose sa republičkom vlašću", dodajući da je to jedan od razloga što je došlo do ideje o prekompovanju većine u lokalnim samoupravama.

Govoreći o inicijativi za prekomponovanje većina u opštinskim parlamentima, Striković je kazao da ta ideja nije nova i da se o njoj u SPS razgovara već mesec i po dana, ali da je u toj stranci preovladalo mišljenje da se prvo sačeka formiranje vlasti na republičkom nivou.

Striković je rekao da je SPS očekivao da će učestvovati u pokrajinskoj vlasti i da je način formiranja vlasti u Vojvodini bio jedan od glavnih uzroka stvaranja ideje o promeni vlasti na lokalnom nivou u opštinama i gradovima Vojvodine.

"Ozbiljno smo računali na naše učešće u pokrajinskoj vlasti i sada se jedan deo odnosa sa DS-om dešava po inerciji", rekao je Striković, dodajući da nije nemoguće da dođe do domino efekta i da se većina lokalnih samouprava nađe u situaciji promene vlasti.

On je naglasio da je SPS-ova ponuda na izborima bila znanje koje je praćeno, kako je rekao, ozbiljnom energijom, a da bi se realizovali proklamovani programski ciljevi potreban je novac.

Prema njegovim rečima, može se lako desiti da vlast u Pokrajini bude skoro potpuno izolovana zato što neće imati vezu sa republičkom vlašću kroz partije koje su zastupljene na oba nivoa vlasti.

"Smatrali smo da bi tu vezu trebalo da predstavlja SPS, ali isključivo krivicom DS-a mi nećemo biti u mogućnosti da predstavljamo sponu između pokrajinske i republičke vlasti", rekao je Striković, dodajući da se tako nešto može desiti sa pojedinim lokalnim samoupravama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.