Stražama brane imovinu

Izvor: Politika, 08.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stražama brane imovinu

Poslanik DS-a Boško Ristić, kao punomoćnik „Borova” iz Hrvatske, sklapa ugovore o prodaji poslovnog prostora „Borelija”, tvrde zaposleni u tom somborskom preduzeću

Sombor – Iako je do početka privatizacije „Borelija" iz Sombora ostalo manje od mesec dana, fabrika obuće „Borovo" iz Hrvatske, koja smatra da je somborska fabrika cipela njena imovina, preko svog punomoćnika, advokata i narodnog poslanika Boška Ristića rasprodaje atraktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << lokale i tako dovodi u pitanje i sam proces privatizacije i egzistenciju oko 1000 zaposlenih.

Povodom ove rasprodaje, juče je u Somboru pred zgradom Skupštine opštine održan protest radnika „Borelija".

Predsednik Samostalnog sindikata „Borelija" Stipan Egzeta rekao je da je upućen zahtev nadležnim organima da se spreči otuđivanje imovine i da se zahteva da se vrate poslovni prostori koji su prodati bez znanja Agencije.

Na protestu je pomenuto da je autobus pun radnika ,,Borelija" otišao u Lazarevac da vrati otetu prodavnicu, ali su naišli na jako obezbeđenje. U Vrbasu i Valjevu „Boreli" je angažovao svoje čuvare, pa je tako sprečen pokušaj otimanja prodavnica.

Samostalni sindikat Društvenog preduzeća „Boreli", koje je jedno od najuspešnijih u Zapadnobačkom okrugu, i gde je zaposleno oko 1000 radnika, odlučio se na ovaj korak, kako je rečeno, zbog toga što, povodom rasparčavanja imovine preduzeća, niko od nadležnih organa u Republici Srbiji ne reaguje.

Na protestu je pomenuto i nekoliko atraktivnih poslovnih prostora koji su prodati na osnovu zahteva ,,Borova" iz Hrvatske i uz pomoć punomoćnika Boška Ristića. Reč je o lokalu u ulici Srpskih vladara u Beogradu, lokalima u Kragujevcu, Lazarevcu, Nišu i u drugim mestima.

Radnici su stoga zahtevali da Agencija za privatizaciju hitno izda rešenje o verifikaciji prospekta preduzeća kako bi se stvorili uslovi da se preduzeće nađe na aukciji, kao i da se preduzeće tretira kao i ostala društvena preduzeća i omogući privatizacija po zakonima Srbije. Hrvatska pak smatra da je „Boreli" imovina „Borova" i zahteva da se fabrika privatizuje, a da se sva sporna pitanja rešavaju na međudržavnom nivou.

Z. Zejneli

[objavljeno: 09.02.2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.