Stravično: Masakr na video snimku

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravično: Masakr na video snimku

Pojavio se novi video na kom se vide pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram kako ubijaju nedužne civile koji leže licem ka podu, dok lider ekstremista uzvikuje da ih ubijaju jer su nevernici.

Foto: screenshot/YouTube

Na snimku se vidi veliki broj tela preko kojih napadači gaze da bi došli do onih koji su još živi, da bi ih "dokrajčili". Sve žrtve su odrasli muškarci.

"Postarali smo se da pod ove hale bude crven od krvi, a tako će biti i u budućim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << napadima i hapšenjima nevernika", kaže vođa ekstremista u video poruci.

"Od sada će ubistva, pogubljenja, strejanja, uništavanja i bombardovanje biti naša sveta dužnost gde god da se pojavimo", poručuje on.

Prema navodima britanskih medija, masakr se verovatno odvija u prostorijama neke škole u gradu Bama.

PAŽNJA! UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ



Studenti i učenici česta su meta napada Boko Harama pošto ekstremisti smatraju da je zapadno obrazovanje grešno.

Ta ekstremistička grupa u Nigeriji se od 2009. bori s ciljem da u severoistočnoj Nigeriji formira islamsku državu. Samo ove godine više od 2.000 ljudi je poginulo u napadima koji se pripisuju Boko Haramu, a hiljade su raseljene zbog borbi.

Poslednji njihov zabeležen napad dogodio se samo pre tri dana kada su oteli najmanje 185 osoba na severoistoku Nigerije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.