Stravične lavine u Norveškoj FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 01.Apr.2023, 16:26

Stravične lavine u Norveškoj FOTO/VIDEO

Norveške vlasti saopštile su danas da će evakusati neke delove oblasti Tromso zbog opasnosti od lavina i odrona koji su do sada ubili četvoro ljudi.

Ova odluka je doneta na osnovu preporuke Norveškog geotehničkog instituta, saopštila je norveška policija na Tviteru i posavetovala meštane te oblasti i turiste da ostanu u svojim domovima.

Danas su zabeležene dva odrona u oblasti Tromso.

Tri lavine u pomenutoj oblasti su juče usmrtile četvoro ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među kojima je i turista iz Slovenije, a jedna osoba se nalazi u kritičnom stanju.

Juče je od lavine stradala i grupa slovenačkih turista, a jedan od njih je podlegao povredama.

Finnsnes, Norway! Red avalanche warnings still in place. Many roads in the region are closed. #StormHour #Snow pic.twitter.com/iD9pTRejMz — Sarah McGurk’s Arctic Adventures (@ArcticAdvent) April 1, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.