Stravična pucnjava: Dvoje mrtvih, 28 povrešenih. Među njima i deca FOTO

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 06:54

Stravična pucnjava: Dvoje mrtvih, 28 povrešenih. Među njima i deca FOTO

Dve osobe su poginule, a 28 ih je povređeno, uključujuci 14 dece, u masovnoj pucnjavi u Baltimoru u američkoj državi Merilend.

Pucnjava se dogodila u nedelju posle zabave, saopštila je policija.

Policija je navela da su ubijeni 18-godišnja žena i 20-godišnji muškarac, a da je devet osoba hospitalizovano, uključujuci nekoliko koje se nalaze u kritičnom stanju.

"Među povređenima je 14 žrtava mlađih od 18 godina", rekao je vršilac dužnosti komesara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije u Baltimoru Ričard Vorli.

Vorli je istakao da policija još traga za više osumnjičenih i pozvao građane da pruže informacije ili video snimke koji bi mogli da pomognu u identifikovanju osumnjičenih, preneo je Rojters.

Sigurno znamo da ih ima više, ali ne znamo tačan broj osumnjičenih, rekao je Vorli.

Tragedija je potresla grad Baltimor, 64 kilometra severno od Vašingtona, početkom vikenda pred praznik 4. jula, kada se Amerikanci obično okupljaju na zabavama, roštiljanju i vatrometima.

Pucnjava se dogodila na zabavi u četvrti Bruklin houms, kojoj je prisustvovalo na stotine ljudi, javili su lokalni mediji.

Svedok je za TV stanicu Foks 45 rekao da se čulo 20 do 30 hitaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.