Stravična oluja u Rusiji: Naselja u mraku

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 13:20

Stravična oluja u Rusiji: Naselja u mraku

Devet osoba je poginulo u centralnoj Rusiji u oluji u kojoj je jak vetar rušio drveće i jaka kiša prekinula struju u stotinama naselja.

To je saopštilo u nedelju rusko ministarstvo za vanredne situacije.

Devetoro ljudi je izgubilo život u kampu blizu jezera Jalčik u regionu Mari-El, saopštilo je ministarstvo. U logoru je povređeno 27 ljudi.

Na slikama koje je Ministarstvo postavilo u aplikaciji Telegram vide se automobili i šatori koji su teško oštećeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zgnječeni oborenim drvećem.

Nevreme je nestalo struje u 520 naselja, oštetilo krovove 41 stambene zgrade i sedam zgrada koje pružaju socijalne usluge u osam različitih ruskih regiona, saopštili su zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.