Stravičan prizor kod Kuršumlije, petoro stradalo, autobus izgoreo u potpunosti FOTO VIDEO

Izvor: B92, 30.Apr.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravičan prizor kod Kuršumlije, petoro stradalo, autobus izgoreo u potpunosti FOTO VIDEO

U direktnom sudaru kamiona i autobusa jutros kod Kuršumlije poginulo je pet osoba, a više ljudi je povređeno, saopštio je MUP.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila oko 06.45 sati, učestvovali su kamion i autobus koji se tom prilikom zapalio, navodi MUP.

Žena stara 50 godina peta je žrtva saobraćajne nesreće koja se jutros dogodila kod Kuršumlije, u direktnom sudaru autobusa i kamiona.

Žena je prethodno sa povredama grudnog koša i unutrašnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krvarenjem iz prokupačke bolnice transportovana u niški klinički centar, gde je operisana, ali lekari nisu uspeli da joj spasu život, prenosi RTS.

Pet osoba je poginulo, a pet je povređeno u direktnom sudaru kamiona sa prikolicom i autobusa na putu između Kuršumlije i Prokuplja, kod mesta Barlovo.

Na mestu udesa poginuli su vozači oba vozila i još dve putnice autobusa "Niš ekspresa", koji je potpuno izgoreo.

U KC Niš zbrinute su još dve teško povređene osobe, koje su sada u stabilnom stanju.

Jedna osoba ima teške povrede glave, a druga ima teške povrede donjih ekstremiteta.

Troje lakše povređenih je nakon dijagnostike u bolnici u Prokuplju otpušteno na kućno lečenje.

Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Niš–Kuršumlija, a u njemu je bilo ukupno osmoro putnika.

Sudar se dogodio oko 6.45 sati kod mesta Barlovo, na malom mostu koji se nalazi iznad potoka.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, koji je obišao mesto saobraćajne nesreće koja se dogodila u selu Barlovu kod Kuršumlije, apelovao je na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i o vremenu odmora vozača, saopštio je MUP.

„Ovo je još jedna teška saobraćajna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tokom kojih je, nažalost, na našim putevima poginulo ukupno 19 osoba“, rekao je Arsov i potvrdio da su u ovoj saobraćajnoj nesreći poginula četiri čoveka.

Kako je istakao Arsov, policija će, povodom ove nesreće, izvršiti nadzor prevoznika.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije izvršiće nadzor kod prevoznika i utvrditi da li su sve zakonske odredbe poštovane, a istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo, utvrdiće kako je do ove saobraćajne nezgode došlo“, rekao je Arsov

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je putnike i vozače da sve nepravilnosti prilikom prevoza prijave Upravi saobraćajne policije na broj 064/892-21-21.

„Uprava saobraćajne policije će intervenisati na svaku nepravilnost i utvrditi da li je reč o propustima prevoznika ili vozača“, rekao je Arsov.

Arsov je apelovao na sve vozače, koji tokom prvomajskih praznika idu na odmor ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mestima na kojima to nije bezbedno i da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.