Stranke krenule u internet rat

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke krenule u "internet rat"

Beograd -- Pošto je internet postao jedan od glavnih izvora vesti, a tekstovi predmet komentara čitala, neke partije imaju cele timove koji vode "internet rat".

Vremenom je "Internet gerila" postao novi izraz u političkom marketingu i koristi se za stranačke ljude angažovane na internetu, piše list 2"4 sata".

Poslanik DS-a Srđan Milivojević, međutim, kaže da ta stranka nema takve grupe. "Lično pišem kolumne za dva lista i uvek tu bude svega dva-tri pozitivna komentara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i oko 20 negativnih", kaže on.

On za zakve stvari optužuje naprednjake, radikale i DSS.

"Poznato je da takve stvari godinama unazad rade naprednjaci, radikali i DSS. U DS ne postoji niko ko bi se time iscrpljivao", kazao je on za "24 sata".

Taj list dalje piše da, po mišljenju stručnjaka, naprednjaci imaju najveću i najozbiljniju internet gerilu.

"Imamo dobru organizaciju na Fejsbuku i Tviteru jer tako lako dolazimo do velikog broja ljudi, što je važno, budući da su za nas centralni mediji zatvoreni. Verovatno se ljudi sami organizuju, jedni druge obaveštavaju o tekstovima, ali stranka iza toga ne stoji!", kaže naprednjak Nebojša Stefanović.

U Ujedinjenim regionima Srbije ne kriju da u njihovim redovima postoji "dobro organizovan internet tim". Oni, međutim, navode da "nema jednoumlja".

"Internet tim dobija informacije o tekstovima i intervjuima naših funkcionera, a onda sami odlučuju hoće li ostavljati svoj komentar ili ne. Niko nije u obavezi", kažu za "24 sata" u URS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.