Stranke dostavile finansijske izveštaje

Izvor: RTS, 30.Apr.2013, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranke dostavile finansijske izveštaje

Skoro sve parlamentarne partije na vreme su dostavile finansijski izveštaj za 2012. godinu, saopštila Agencija za borbu protiv korupcije. Trećina od ukupnog broja registrovanih stranaka u Srbiji, ipak, nije dostavila finansijski izveštaj.

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da trećina registrovanih stranaka u Srbiji nije dostavila godišnji finansijski izveštaj za 2012, a da su to učinile sve parlamentarne stranke osim Narodne seljačke stranke i Romske partije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Od ukupno 91 registrovane stranke, njih 59 je dostavilo izveštaje, od kojih je devet tehnički neispravno. Veliki broj koalicija i grupa građana koje su osvojile odbornička mesta u skupštinama gradova i opštinama takođe imaju obavezu da Agenciji dostave izveštaje. Zaključno sa 29. aprilom, 13 grupa građana je podnelo izveštaje, od kojih je jedan tehnički neispravan", precizirano je u saopštenju.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i dve grupe građana "Pokret radnika i seljaka za istočnu Srbiju i Pomoravlje - Zaječar" i "Pokret za Smederevo" poslale su dopise koji se, kako se ističe, ne mogu smatrati izveštajem.

"Finansijski izveštaji političkih stranaka za 2012. su od posebnog značaja jer sadrže podatke koji mogu dodatno objasniti troškove prošlogodišnje izborne kampanje. Iako je nepodnošenje izveštaja prekršaj za koji je po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti propisana novčana kazna i u slučaju pravosnažne osude uskraćivanje finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije u narednoj godini, 31 stranaka nije dostavila izveštaje Agenciji", saopštila je Agencija.

Agencija za borbu protiv korupcije proveravaće ne samo formalnu već i sadržinsku ispravnost godišnjih finansijskih izveštaja političkih subjekata, a protiv onih koji su se oglušili o Zakon Agencija će preduzeti zakonom propisane mere.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koje stranke nisu dostavile finansijski izveštaj?

Izvor: Telegraf.rs, 30.Apr.2013

Iako je nepodnošenje izveštaja prekršaj za koji je po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti propisana novčana kazna i u slučaju pravosnažne osude uskraćivanje finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije u narednoj godini, 31 stranaka nije dostavila izveštaje Agenciji za borbu protiv...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.