Stranka Zavetnici protiv izmena Ustava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2021, 17:39

Stranka Zavetnici protiv izmena Ustava

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski pozvala je danas građane da izađu na referendum 16. januara i "odlučno kažu ne" izmenama Ustava kojima će, kako je rekla, građani biti isključeni iz posrednog biranja sudija, a pravosuđe postati izdvojena grana vlasti podložna političkom i koruptivnom uticaju.

Đurđević Stamenkovski je na konferenciji u Knez Mihailovoj ulici najavila početak referendumske kampanje stranke Zavetnici pod sloganom "Odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ustava - Odbrana Srbije".

"Srpska stranka Zavetnici oštro osuđuje izmene Ustava i ukidanje narodnog suvereniteta, u kome se celokupna javnost poziva da stane iza jednog eksperimenta, navodi Đurđević Stamenkovski.

Ona ističe da će predstavnici te stranke obilaziti građane u Srbiji, kako bi im, dodaje ona, objasnili zašto su izmene Ustava štetne, i navela da je izmenama zakona o referendumu ukinut cenzus.

"Koliko god ljudi bude izašlo na referendum, a oni će svoje birače izvesti, primorati ih da to učine, one koji su ucenjeni navesti da glasaju za promene Ustava, koliko god bude izašlo, biće odluka legitimna i legalna", rekla je predsednica stranke Zavetnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.