Stranka Zajedno traži raspisivanje izbora u Beogradu posle navoda da Šapić nije prijavio imovinu

Izvor: Beta, 27.Jan.2023, 16:43

Stranka Zajedno traži raspisivanje izbora u Beogradu posle navoda da Šapić nije prijavio imovinu

Stranka Zajedno zatražila je danas raspisivanje lokalnih izbora u Beogradu posle medijskih navoda da gradonačelnik Aleksandar Šapić nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije da je 2018. godine za 820.000 evra kupio kuću u italijanskom gradu Trstu.Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović zatražio je od Agencije da pokrene postupak protiv aktuelnog gradonačelnika jer "nije prijavio imovinu"."Agencija za sprečavanje korupcije treba da, u slučaju ove velike afere neprijavljivanja imovine Aleksandra Šapića, pokrene proceduru i izađe sa predlogom za smenu gradonačelnika Beograda. Došao je trenutak da Aleksandar Šapić ide sa mesta gradonačelnika Beograda, ni tri Vučića ga neće spasiti", rekao je Zelenović novinarima u Beogradu ispred zgrade te agencije.Kopredsednica Zajedno Biljana Stojković ocenila je da svako rešenje koje Srpska napredna stranka ima za bilo koju državnu funkciju govori o tome da "srž politike SNS-a jeste korupcija"."Institucije spavaju i svaki put moramo da dođemo upravo ispred vrata institucije da ih podsetimo na to šta je njihov zadatak i da oni rade za građane. Insistiraćemo na smeni Aleksandra Šapića, ali to je samo vrh ledenog brega ispod kojeg se nalaze brojni Šapići", rekla je Stojković.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zelenović ispred ASK zatražio smenu Šapića

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

Stranka Zajedno zatražila je danas od Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da pokrene postupak za smenu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, jer nije prijavio vlasništvo vile kod Trsta u Itliji, vredne 820.000 evra.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.