Stranka Zajedno traži objavljivanje ugovora o izgradnji javnih garaža u Novom Sadu

Izvor: Beta, 25.Apr.2023, 18:09

Stranka Zajedno traži objavljivanje ugovora o izgradnji javnih garaža u Novom Sadu

Novosadski odbor stranke Zajedno zatražio je danas od gradskih vlasti da hitno objave koncesioni ugovor o izgradnji četiri javne garaže, kog je 2020. godine potpisao tadašnji gradonačelnik Miloš Vučevića a koji kako se navodi, do danas nije objavljen.Stranka Zajedno ocenila je u saopštenju da je taj projekat "organizovana kriminalna hobotnica koja građane Novog Sada može koštati milione evra štete"."Istraga upućuje na to da je austrijski partner bio samo pokriće za firmu Inobačka DOO, koja nije mogla dobiti koncesiju jer nema ni kapitala, ni reference, a vlasnik ima druge firme u ogromnim finansijskim problemima, angažovan na poslovima za vlast", naveli su iz stranke Zajedno.Dodali su da je nekoliko meseci nakon dobijanja posla, u vlasništvu firme Javne garaže DOO Novi Sad promenjen većinski vlasnik sa 65 odsto udela, i da je to umesto austrijske firme postala firma sličnog imena čiji su prokuristi, hrvatski državljani, Alen Zulfikarpašić i Ibrica Zulfikarpašić.Naveli su i da je imena tih hrvatskih državljana moguće pronaći u "ofšore aferama i EU registrima sudskih postupaka", kao i da je Ibrica Zulfikarpašić u Srbiji aktivan u pet firmi bez zaposlenih i sa prihodima od nula do 8.000 dinara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zajedno: Odgovornost za propuste u infrastrukturnim projektima u Kragujevcu

Izvor: Beta, 26.Apr.2023, 11:23

Deonica puta u Velikim Pčelicama, koju je gradonačelnik Kragujevca otvorio pre godinu dana posle obnove, potpuno se obrušila usled klizišta, saopštio je Gradski odbor stranke Zajedno i pozvao nadležne na odgovornost za propuste u ovom i drugim infrastrukturnim projektima.U saopštenju Zajedno se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.