Strani turisti imaju još jedan VELIKI RAZLOG da ove jeseni POSETE BEOGRAD

Izvor: Press, 29.Avg.2018, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strani turisti imaju još jedan VELIKI RAZLOG da ove jeseni POSETE BEOGRAD

Beograd je najjeftiniji evropski grad koji možete posetiti na jesen, kažu rezultati "Post ofis mani siti kosts barometra" koji svake godine izdaje listu najpristupačnijih gradova Starog kontinenta. Prema njihovoj računici, ukupan trošak posete našem glavnom gradu prvog vikenda u oktobru iznosi 164,16 evra.
Foto:Blic
Do ovakvih podataka došlo se utvrđivanjem koliko novca je potrebno izdvojiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za sve one troškove koje imamo prilikom putovanja u 46 gradova - cena kafe, čaše vina, večere, karte za prevoz, ulaza u kulturnu znamenitost i razgledanja panorame grada.
Foto: Grad Beograd / Promo
Prema toj računici, cena večere za dve osobe koja uključuje i flašu domaćeg vina, košta 37,52 evra, a ulaznica u jednu od najvećih gradskih atrakcija Hram svetog Save olakšaće novčanik za nešto manje od 300 dinara.
Budući da je već opšte poznato da su beogradski hoteli sa tri zvezdice daleko prisupačniji nego oni u Evropi, ukupan trošak za boravak u Beogradu bi iznosio 164,16 evra, ali bez plaćene avionske karte, prenosi portal "Kauntri living".

Ne treba zaboraviti da se naš glavni grad nedavno našao među prvima na još jednoj listi. Naime, izveštaj portala "Travel supermarket" govori o tome da su se kao najjeftinije prestonice za jesenju posetu kotirale Beograd i Vilnjus (Litvanija), ali da izbor zavisi od ličnog interesovanja.

Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
Kada govorimo o drugim gradovima, Krakov koji je bio proglašen za najjeftiniju varijantu prolećnog "siti brejka" pao je na drugo mesto, sa cenom od 186,79 evra za vikend, a evo kako lista izgleda u celosti:
Beograd, Srbija - 164,16
Krakov, Poljska - 186,79

Viljnus, Litvanija - 187,18
Bukurešt, Rumunija - 193,12
Varšava, Poljska - 195,34
Riga, Letonija - 201,22
Porto, Portugal - 202,83

Atina, Grčka - 220,27
Bratislava, Slovačka - 223,61
Moskva, Rusija - 227,79
Napomena: cene su izražene u evrima.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.