Štrajkači iz Takovo-agrara u bolnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2010, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajkači iz Takovo-agrara u bolnici

SREMSKA MITROVICA - Dva radnika sremskomitrovačkog Takovo-agrara, koji od četvrtka štrajkuju glađu zbog uvođenja stečaja u preduzeće, jutros su primljena u bolnicu zbog visokog krvnog pritiska i gušenja.

Štrajk glađu 25. marta počelo je ukupno 20 radnika Takovo-agrara, a Hitna pomoć je prethodno intervenisala u petak kada je jedan radnik zadržan u bolnici zbog sličnih tegoba.

Prema rečima predsednika štrajkačkog odbora Toplice Perića, dva radnika kojima je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozlilo u toku noći potpisali su da na sopstvenu odgovornost prekidaju lečenje i vratili se među štrajkače.

"Oni su se vratili i nastavili štrajk, ali smo ipak uspeli da ih ubedimo da se vrate kućama i koliko sutra urade sve potrebne analize.

Sada nas je u štrajku glađu 17 i nećemo odustati od zahteva da nam se omogući rad ili isplati socijalni program od po 200 evra za godinu staža. Stečaj nije rešenje jer je naše preduzeće radilo dobro" rekao je Perić agenciji Beta.

On je rekao da je bilo kontakata sa vlasnikom firme Rodoljubom Draškovićem, koji je vlasnik i Svislajona iz Takova, i da je moguće rešenje problema.

"Ostaje da vidimo od ponedeljka kako je moguće rešiti problem, jer je stečaj već proglašen ali ostaje i pitanje zašto se vlasnik predomislio. Mi smo pozvali i ministra Mlađana Dinkića da nas poseti jer je prilikom privatizacije tvrdio kako će to biti primer uspešne privatizacije i da će novi vlasnik podići Mitros", rekao je Perić.

On je ponovio da radnici sumnjaju da je vlasnik namerno stvorio dug preduzeća da bi ih otpustio bez otpremnina, a kao dokaz za tu tvrdnju navodi i da su najveći poverioci firme istog vlasnika.

Takovo-agrar je nastao iz sremskomitrovačke klaničke industrije Mitros, koja je privatizovana 2005. godine.

Preduzeće upošljava 147 radnika. Stečaj u Takovo-agraru proglašen je 23. marta zbog dugovanja od oko 600 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.