Štrahe se vraća?

Izvor: B92, 29.Maj.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrahe se vraća?

Beč -- Doskorašnji lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe mogao bi od 2. jula da se vrati na političku scenu i to u poslaničkim klupama EP.

Doskorašnji lider Slobodarske partije Austrije Hajnc Kristijan Štrahe mogao bi od 2. jula da se vrati na političku scenu i to u poslaničkim klupama Evropskog parlamenta.

Štrahe, koji je zbog afere u vezi sa video snimkom sa Ibice morao da podnese ostavku na sve političke funkcije, dobio je ogroman broj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktnih glasova austrijskih birača koji ga, iako je bio tek 42. na listi kandidata FPO na izborima za EP, vode u poslaničke klupe.

Štrahe je dobio više od 42.000 direktnih glasova od austrijskih birača, a za direktan mandat u Evropskom parlamentu neophodno je nešto više od 33.000.

Nakon što je saopštena vest o broju glasova prednosti koje je dobio Sstrahe, on se najpre oglasio preko Fejsbuka zahvalivši se biračima, ali i uz nejasnu poruku, koju je kasnije izbrisao, da se mora poštovati volja birača.

Kako prenose mediji, njegova porodica je za ulazak u Evropski parlament, dok je stranka protiv.

Ostaje da se vidi šta će bivši austrijski vicekancelar odlučiti, a u Evropskom parlamentu čeka ga plata u visini od 8.757 evra mesečno. Uz to poslanici dobijaju 4.513 evra mesečno za troškove svoje kancelarije i zaposlenih, a za svaki sednicu dobija dodatno 320 evra dnevnicu.

To je ukupno 17.110 evra na koje može da računa Sstrahe mesečno ako se odluči da uđe u poslaničke klupe Evropskog parlamenta.

Štrahe je morao da podnese ostavku zbog snimka jedne večeri pre dve godine na Ibici, na kojem se vidi kako nudi jednoj navodnoj nećaki ruskog miliajrdera državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.