Stotine migranata svakog dana stižu u Tuzlu: Traže novac, vuku za rukav, a ako im ne date ono što traže...

Izvor: B92, 02.Mar.2020, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine migranata svakog dana stižu u Tuzlu: "Traže novac, vuku za rukav, a ako im ne date ono što traže..."

Poslednjih dana intenziviran je priliv migranata koji iz pravca Bijeljine, Zvornika i Bratunca dolaze u Tuzlu, piše portal Avaz.

Samo juče, prema informacijama volontera sa platoa autobuske stanice, u Tuzlu je stiglo najmanje 150 migranata.

Tuzli preti sigurnosna, ali i humanitarna katastrofa. Rezerve hrane su na minimumu, a situacija u improvizovanom naselju na platou autobuske stanice je očajna – ističu volonteri.

Na probleme sa migrantima upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građani iz naselja Irac, pogotovo iz Krečanske ulice, koja je, faktički, okupirana.

"Traže novac, vuku za rukav... Ako im ne date ono što traže, postaju agresivni. Neki od njih novac troše za hranu, ali neki s isprošenim novcem odu u kladionicu", ističu stanovnici Krečanske ulice.

Pune tri godine migranti stižu u Tuzlu, a uprkos usvojenim zaključcima na sednici Gradskog veća, nikad nisu stvoreni uslovi za sistematičan odnos prema ovom problemu. Ukoliko se nastavi intenzivan priliv migranata kao proteklih dana, Tuzla će se suočiti s najvećim sigurnosnim i humanitarnim izazovom od završetka agresije na BiH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VUKU ZA RUKAV, TRAŽE NOVAC" U ovaj grad svakodnevno stižu migranti, a rezerve hrane na minimumu

Izvor: Blic, 02.Mar.2020

Poslednjih dana intenziviran je priliv migranata koji iz pravca Bijeljine, Zvornika i Bratunca dolaze u Tuzlu. Samo tokom jučerašnjeg dana, prema informacijama volontera sa platoa autobuske stanice, u Tuzlu je stiglo najmanje 150 migranata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.