Stopirana prodaja bebi kašice u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stopirana prodaja bebi kašice u Hrvatskoj

"Bebevita" mlečna kašica od griza povlači se iz prodaje u Hrvatskoj iz preventivnih razloga, nakon što su u tim proizvodima na tržištu Nemačke i Austrije pronađeni komadići stakla.

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da se proizvod "Bebivita" prerađena hrana na bazi žitarica - mlečna kašica od griza za bebe posle navršenog šestog meseca, povlači sa tržišta.

Kako se navodi, ministarstvo je primilo informaciju od Evropske komisije da se u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tim proizvodima, koji se nalaze na tržištu Austrije i Nemačke, nalaze komadići stakla, preneo je Index.hr.

Iako nema podataka o distribuciji tog proizvoda, čiji je tačan naziv "Bebevita Milhbraj griz" od 600 grama, firma "Miler" ga je u Hrvatskoj povukla iz svojih poslovnica iz preventivnih razloga i o tome obavestila Ministarstvo poljoprivrede.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hrvatska povlači bebi-kašice

Izvor: RTS, 19.Sep.2013, 01:26

"Bebevita" mlečna kašica povlači se sa rafova u Hrvatskoj, pošto su u toj kašici na nemačkom i austrijskom tržištu pronađeni komadići stakla...Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da se sa tržišta povlači "Bebivita" mlečnu kašicu od griza, namenjenu bebama starijim od šest...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.