Stopirana akcija spasavanja, sledi rušenje

Izvor: B92, 04.Jul.2021, 09:28

Stopirana akcija spasavanja, sledi rušenje

Suspendovana je spasilačka akcija i potraga za preživelima u ruševinama stambene zgrade u Majamiju koja se srušila nešto posle ponoći 24. juna.

Nadležni su najavili da su u toku pripreme za rušenje ostatka građevinske strukture jer se približava tropska oluja Elsa.

Gradonačelnica okuga Dadi u Majamiju Danijela Livajn Kava potvrdila je da će se rušenje ostataka strukture 12-spratnice obaviti već danas, ali je ukazala da će biti korišćen metod kontrolisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eksplozija pa evakuacija okolnih zgrada neće biti neophodna, preneo je Rojters.

Nakon rušenja zgrade u Surfsajdu u kojem je poginulo najmanje 24 ljudi, a 124 se i dalje vode kao nestali, gradonačelnica Kava je zatražila da se izvrši provera svih zgrada starijih od 40 godina i obavi nova građevinska sertifikacija.

Porodice nestalih su obaveštene da se za danas planira rušenje ostataka ovog objekta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.