Stop: SAD stavile veto

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 23:08

Stop: SAD stavile veto

SAD su stavile veto na rezoluciju u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija o trenutnom prekidu vatre u Gazi.

. Za rezoluciju je glasalo 13 članova SB UN uz jedan uzdržan i jedan glas protiv, prenosi Bi-Bi-Si.

SAD, stalna članica Saveta bezbednosti UN, jedina je država koja je glasala protiv, što znači da rezolucija nije prihvaćena u Savetu bezbednosti. Arapske i islamske zemlje pozvale su danas na glasanje o nacrtu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojom se zahteva prekid vatre u Pojasu Gaze radi dostavljanja humanitarne pomoći.

Predložena rezolucija je odgovor na pismo koje je generalni sekretar UN Antonio Gutereš poslao SB u sredu i u kojem upozorava na predstojeću "humanitarnu katastrofu" u Gazi i poziva 15 članica tog tela da glasaju za prekid vatre radi dostavljanja humanitarne pomoći i oslobađanja talaca, preneo je AP. Nacrt rezolucije su podneli Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su arapski predstavnik u SB UN.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.