Izvor: Politika, 12.Mar.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stone lampe po ideji srednjoškolaca

U toku je izložba radova učenika tehničkih i dizajnerskih škola iz Srbije, Mađarske, Italije i Bugarske nastalih na šestoj po redu kreativnoj radionici „Dizajn igralište”

U Muzeju primenjene umetnosti u toku je izložba radova nastalih na poslednjoj kreativnoj radionici „Dizajn igralište”, koju je šesti put za redom organizovala tehnička škola „Drvo art”, iz Beograda.

Mladi kreativci, tačnije srednjoškolci iz Srbije i srodnih škola iz Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Bugarske i Italije tokom prve nedelje marta zajedno su, u nacionalnim timovima, u prostorijama beogradske škole, pravili prototipe na zadatu temu, koja je ove godine bila – dizajn stone lampe.

Novina na šestoj međunarodnoj kreativnoj radionici jeste to što su prvi put kombinovali tradicionalne i nove materijale: drvo i rehau vižn materijal.

Posetioci mogu do subote 15, do kada je otvorena izložba, da vide modele „zagrljaj”, „polje kala” i druge koji su nastali po ideji učenika koji su ih uz stručnu pomoć profesora sami izrađivali.

Prethodnih godina radovi učenika sa ovih radionica beležili su uspehe i privlačili pažnju javnosti. Bili su redovno izlagani na prestižnim domaćim manifestacijama poput Beogradske nedelje dizajna, Miksera, Sajma nameštaja. Takođe, izlagali su radove na Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu, odnosno Milanskoj nedelji dizajna i Sajmu industrijskog dizajna u Madridu, koji spadaju u najznačajnija svetska okupljanja kada je reč o ovoj oblasti.

R. S.

objavljeno: 12.03.2014.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.