Stolica: Dok ne iskorenimo bolesne pritiske, sve će biti farsa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2017, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stolica: Dok ne iskorenimo bolesne pritiske, sve će biti farsa

Odlazak pobednika. Tako bi glasio siže ostavke Ilije Stolice na mesto šefa struke Voždovca. Iznenađenje za veliku i neupućenu većinu, očekivano i u skladu sa temperamentom i razmišljanjima mladog trenera u naletu.

Za sve, ipak, sa suštinskim pitanjem – zbog čega?

"Sa jedne strane mi je mnogo teško, jer sam shvatio da su ljudi i igrači upravo onakvi kakvo okruženje napravimo. Imao sam čast da radim sa ovakvom grupom momka i ljudi. Dugujem im zahvalnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jer sam na početku seniorske trener karijere mogao da radi sa njima. To je bila privilegija i najvažniji utisak", najavio je Stolica širu elaboraciju, bez želje da skriva probleme i ostavlja prostora dvostrukim tumačenjima.

Da ne bude zabune – Voždovac i situacija u klubu nisu nijednim delom doprineli odluci o povlačenju:

"Stručni štab čije članove znam i duže, uradio je veliki posao. Ovo je bila godina velikog napretka za nas. Postavili smo kriterijume i standarde po meri Voždovca. Hvala direktoru Grkiniću, koji je pre svega moj drug, kao i predsedniku Marku Zdravkoviću. Omogućili su nam veliku slobodu – da u svakoj utakmici igramo sa željom da se nadigravamo i pobedimo. To nije, jednostavno, za ljude u manjim klubovima, jer su izloženi velikim pritiscima. To je bolesno i dok to ne iskorenimo sve će biti farsa".

Ima tu još mnogo pozitivnih detalja:

"Omogućeno nam je da budemo klub koji je pokazao kako treba da se funkcioniše sa manjim budžetom. Naš je jedan od najmanjih u ligi, ali svi u klubu imaju redovna primanja, pa su sa te strane nama u štabu olakšali posao".

Ipak...

"Na miks stvari ne možemo da utičemo. Dugo sam mislio da možemo, ali događaji koji nisu samo nas zadesili, već i mnoge druge, pokazuju suprotno. Žalili su se posle mečeva u Nišu i Surdulici, ali i protiv Spartaka. Doživljavali smo svi da nam isti arbitri sude, da se žalimo na iste, a da ne budu ni na jedan način sankcionisani, iako imamo dovoljno video materijala, tačnije dokaza, da pokažemo šta se dešavalo na terenu. Protiv nas je svirano najviše nepostojećih penala. Bilo je teško vraćati ekipu psihiološki, posle svega".

Priznaje Stolica da je još ranije u glavi razbio dilemu – ostavku je odavno spremio.

"Treba da smognemo snage i izborimo se sa problemom. Postoji još dosta stvari, ali to je glavni utisak. Ima pozivitnog i negativnog, ali posle ovih, navedenih utakmica, odlučio sam da privedem sve kraju".

Da iznenađenje bude veće, mladi trener je odlučio da se povuče, iako nema nijednu ponudu na stolu. Raritet na našim prostorima...

"Nemam plan šta dalje, biće mi potrebno nekoliko dana. Svako ko se bavi ovim poslom svestan je da porodice najviše trpe. Radujem se da dolaze dečiji raspusti, provešću vreme u krugu porodice. Dečicu sam najmanje viđao u zgusnutom periodu proteklih godina. Naći ću mir da donesem odluku u vezi sa nastavkom karijere".

Ne kaje se što je u međuvremenu odbio nekoliko „finansijski privlačnih ponuda sa više strana".

"Imao sam želju da završim sezonu sa Voždovcem, ali sam shvatio da nemamo fer takmičenje. Želeo sam da izađemo u Evropu. Sa igrama, momcima koje imamo, mogli smo da to i ostvarimo, ali sa drugim, moćnijim stvarima od nas, nismo mogli da se izborimo. Da sam ostao sve bi to bila velika frustracija, a ja bih bio balast momcima i klubu",  zaključio je Ilija Stolica, dan po odlasku sa klupe Zmajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.