Izvor: B92, 06.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Optužnica podignuta

Beograd -- Ministar pravde Zoran Stojković tvrdi da je glavni tužilac Haškog suda Karla del Ponte podigla optužnicu protiv Hardinaja.

Stojković je rekao da je, koliko je njemu poznato, već podginuta optužnica protiv novog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, ali da je pitanje kada će Sud dati saglasnost na tu optužnicu, pošto je nedavno uvedeno to pravilo.

Stojković je za podgorički "Dan" rekao i da on misli da bi Haradinajev odlazak u Hag pogoršao situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu jer je pitanje kako će se "taj momenat iskoristiti za delovanje albanskih ekstremnih elemenata".

Podsetimo, isti list je u sredu pisao da je optužnica protiv Haradinaja podignuta, ali je tu informaciju, kasnije u toku dana, demantovala kosovska Vlada i portparol glavnog haškog tužioca Florans Artman.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.