Stojiljković: Neka nas tuže vlasti Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojiljković: Neka nas tuže vlasti Novog Sada

NOVI SAD -

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković izjavio je danas da najavljena tužba gradskih vlasti Novog Sada protiv te agencije može da bude podneta, jer, kako je rekao, niko nije nedodirljiv.

"To što smo mi zaduženi za borbu protiv korupcije ne znači da smo nedodirljivi i da se protiv naših odluka ne može povesti upravni spor ili podići tužba", rekao je on novosadskom "Dnevniku" dodajući "neka nas novosadska vlast tuži, neka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << probaju i to, videćemo šta je po sredi".

Stojiljković je ocenio da je indikativno to što "tužilaštvo uglavnom odbacuje" krivične prijave Agencije i istakao da bi trebalo pitati Tužilaštvo u Novom Sadu zašto je tako postupilo povodom prijave protiv gradonačelnika Igora Pavličića i članova Gradskog veća.

Agencija je podnela krivičnu prijavu zbog toga što je, kako je navedeno, naneta šteta gradu, ATP "Vojvodini", njenom većinskom vlasniku Iliji Deviću i malim akcionarima tog preduzeća u iznosu od 100 miliona evra, zbog niza problema u vezi sa međumesnom i novoizgrađenom autobuskom stanicom.

Nadležno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije utvrdivši da nema elemenata za pokretanje krivičnog postupka protiv Pavličića i drugih članova Gradskog veća.

Pavličić je najavio da gradske vlasti temeljito pripremaju tužbu protiv direktorke Agencije Zorane Marković i drugih u toj agenciji koji su, kako je obrazložio, odgovorni što je spornom prijavom naneta moralna i materijalna šteta gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.