Stojičevićima pomoć čitalaca „Politike”

Izvor: Politika, 22.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojičevićima pomoć čitalaca „Politike”

Jedanaestočlanoj porodici iz sela Donji Stajevac kod Trgovišta uručeni paketi sa hranom i odećom koje su im uputili čitaoci našeg lista iz zemlje i inostranstva

Gornji Stajevac kod Trgovišta – Jedanaestočlanu porodicu Dobrivoja i Zore Stojičević iz sela Donji Stajevac kod Trgovišta, na tromeđi Bugarske, Makedonije i Srbije, juče su posetili predsednik upravnog odbora „Životne pomoći" Dejan Kostić i Ljubinka Milovanović, koja vodi pomenutu humanitarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << organizaciju. Oni su im uručili pomoć u hrani i odeći, koju su Stojičevićima uputili čitaoci „Politike" iz zemlje i inostranstva.

– Motorna testera koju sam dobio na poklon od beogradske firme „Avala metalpromet" za nas je sredstvo opstanka, jer ću pomoću nje obezbediti drva za prodaju – kaže nam Dobrivoje, dok mu blizanci Ivana i Ivan pokazuju dukseve i igračke iz povećeg paketa pristiglog iz Novog Sada.

– Mnogo hvala čitaocu „Politike" iz Šida koji nam je poručio da je spreman da nam pokloni kuću i više od dva hektara imanja. Čovek je više puta zvao i spreman je da nam pomogne u mnogo čemu, zaista smo mu zahvalni, ali nama je Šid daleko, mi smo ovde navikli na sirotinju – veli Zora Stojičević i nastavlja:

– Muž i žena, čitaoci „Politike" iz Niša, pre neki dan su nam doneli mašinu za pranje veša. Ja im zahvaljujem i kažem – imam ja Radovničku reku i začas operem veš za sve. Nosite vi to nekom kome treba, a oni stali pa me gledaju u čudu. Kako da im kažem da struju jedva imamo za dve sijalice, čim se optereti, osigurači izbiju ko projektili. Struju nismo imali ni za Novu godinu, a i ovako često nestaje – priča Zora, ali dodaje da su, po cenu da ostanu bez dinara, izmirili sva dugovanja za električnu energiju.

Dok pokazuju na desetine pisama i pakete čitalaca „Politike" iz Požarevca, Beograda, Kelna, Berna, Pariza, Ciriha, Bijeljine, Banjaluke, Sombora, Odžaka, Niša, Kragujevca i drugih mesta, školarci Mališa, Momir, Miroslav, Srđan i Danijela na omanjem stočiću smeštenom ukraj sobe, nekadašnjeg magacina vodenice za smeštaj žita i kukuruza, sklanjaju svoje sveske i knjige kako bi majka Zora iznela voće kojim valja poslužiti goste. Predsednik UO „Životne pomoći" Dejan Kostić obećava Stojičevićima da će im i dalje pomagati, obezbediti uslove da mogu da čuvaju stoku i živinu, kako bi sami sebi obezbedili hranu.

Stojičevići ovih dana očekuju još jednu prinovu, jer sin Igor i snaja Aleksandra očekuju bebu. Međutim, i pored toga oni nemaju pravo na dečji dodatak. Ali se ne žale. Važno je, kako kažu Dobrivoje i Zora, da su im deca živa i zdrava, da ih Bog čuva i pomažu dobri i humani ljudi kao što su čitaoci „Politike".

Aleksandar Davinić

[objavljeno: 23/01/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.