Stiže struja u srpska sela

Izvor: RTS, 18.Maj.2009, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže struja u srpska sela

Srpska sela u gnjilanskoj opštini platila Kosovskoj energetskoj korporaciji paušal od 26 evra. Rešenje privremeno, razgovori će se tek voditi, rekao predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković.

Sva srpska sela u gnjilanskoj opštini platila su Kosovskoj energetskoj korporaciji (KEK) paušal od 26 evra, što je bio uslov da im se uključi struja.

Žitelji sela Šilovo kod Gnjilana dobili su popodne struju.

Tako su u Kosovskom pomoravlju bez struje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još Pasjane kod Gnjilana, i Korminjane kod Kosovske Kamenice.

Predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju su preneli da se do večeras očekuje uključenje struje i Pasjanu, dodajući da su žitelji tog sela spontano od juče sakupljali od domaćinstava novac potreban za plaćanje paušala za poslednji mesec.

"Uplata paušala je samo privremeno rešenje kako bi se premostili trenutni problemi sa isključenjem struje i to je za sada dobro rešenje, ali očekujem da će se tek voditi razgovori o nalaženju trajnog rešenja za snabdevanje Srba na Kosovu strujom", rekao je predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković.

U Ministarstvu za Kosovo i Metohiju rečeno je da oni intenzivno rade da na Kosovu bude uveden drugi distributer električne energije koji bi srpskim sredinama isporučivao struju i vršio naplatu računa.

Više od 15 sela sa srpskim stanovništvom na centralnom Kosovu je bez struje više od mesec dana. Korminjanu je struja isključena pre nedelju dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi Srbi iz gnjilanske opštine platili KEK-u paušal

Izvor: Blic, 18.Maj.2009

Sva srpska sela u gnjilanskoj opštini platila su Kosovskoj energetskoj korporaciji paušal od 26 evra, a sela Šilovo i Pasjane će to uraditi u toku dana kada i očekuju da dobiju struju, izjavio je danas predsednik opštine Gnjilane Predrag Stojković...Stojković je agenciji Beta rekao da je razgovarao...

Nastavak na Blic...

Uključena struja srpskim selima

Izvor: B92, 18.Maj.2009

Gnjilane -- Većini srpskih sela u Kosovskom Pomoravlju uključena je struja, nakon što su Kosovskoj elektroenergetskoj korporaciju uplatili paušal od 26 evra... Bez struje suu još sela Šilovo, Pasjane i Korminjane. Tokom dana u Ministarstvu očekuju da će tokom dana i u Šilovu i Pasjanu struja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.