Stiže struja u Majdanpek!

Izvor: Mondo, 04.Dec.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže struja u Majdanpek!

Majdanpek posle više od 60 sati počeo večeras da dobija struju. I dalje nema vode, ni daljinskog grejanja.

Struja je večeras stigla u jedan deo Majdanpeka, a direktor EMS-a Nikola Petrović najavio je da će, postepeno, i drugi delovi grada ponovo imati električnu energiju.

"Obezbedili smo napajanje sa dve strane, tako da u slučaju da jedna strana napravi problem - imaćemo napajanje sa druge strane", rekao je Petrović novinarima.

Struja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je sinoć samo na pola sata stigla, ali je ponovo nestala zbog kvara na prenosnoj mreži.

I ako sadašnja popravka bude uspešna, situacija u gradu se neće odmah stabilizovati jer će za normalizaciju vodosnabdevanja, pošto se struja propusti do svih trafo-stanica, biti potrebno četiri do šest sati, a za grejanje 12 časova.

Večeras je bez struje ostao i Boljevac, a zbog toga je ugroženo i vodosnabdevanje Bora, javljaju agencije. Bez struje su i neka svrljiška sela

Tokom danas vodila se bitka oko Majdanpeka - Vojska Srbije jutros je dopremila tri agregata velike snage.

Dopremana je i pomoć u ćebadima, ogrevu i drugim potrepštinama.

Radnici "Elektromreže Srbije" radili su bez prestanka.

Koliko je situacija alarmantna upozoravao je i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić koji je rekao da vanredna situacija  nije uvedena, iako u gradu nema uslova za normalan život, i dodao da je trebalo da bude uvedena.

Navodeći da je porodilište u Majdanpeku od juče opsobljeno uz pomoć agregata, on je rekao da se očekuje da tako bude i u nekim drugim javnim objektima kao što su vrtići, policijska stanica, banke.

Naveo je da nije potrebna evakuacija, jer se u Majdanpeku ne radi ni o polavi ni o zemljotresu.

"Ako ćete nekoga da evakuišete morate da za 5.000 ljudi nađete smeštaj koji je mnogo bolji nego što sada imaju, a da ne pričam o panici, da ne pričam o činjenici da ima starih i bolesnih", rekao je Marić i dodao da je svakako mnogo važnije da se dođe do svakog stana i da se svakom pruži pomoć.

Predsednik opštine Dejan Vagner rekao je Tanjugu da se preduzimaju sve mere kako bi se olakšali, koliko je to moguće, uslovi za život građana.

"Jednu fiskulturnu salu smo opremili agregatima i kaloriferima i planiramo da to bude mesto gde će stariji moći da dođu i provedu par sati, da bi se malo ugrejali", rekao je on.

Prema njegovim rečima, ta sala je namenjena posebno majkama i maloj deci, a u njoj će biti postavljena i pokretna kuhinja u kojoj će moći da se skuva čaj.

Vagner je dodao da opština planira da uradi sličnu stvar i sa jednim od obdaništa, kako bi se i deci omogućilo da se zagreju i provedu vreme u igri i druženju.

On je objasnio da će tokom dana stići agregat sa odgovarajućim priključcima, kako bi mogao da se priključi na instalaciju tog obdaništa.

Majdanpek je pre tri dana ostao bez struje usled nevremena praćenog jakim vetrom i ledenom kišom.

DOBRA SNABDEVENOST ŽIVOTNIM NAMIRNICAMA

Kontrolom tržišne inspekcije utvrđeno je da su maloprodajni objekti u Majdanpeku snabdeveni dovoljnom količinom osnovnih životnih namirnica, rekao je za Tanjug Jovica Brzulović, načelnik tržišne inspekcije u Boru.

Nakon izvršene kontrole u svim maloprodajnim objektima koji prodaju prehrambene proizvode u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, tržišna inspekcija je utvrdila da nema nikakvih nepravilnosti u njihovom radu.

To znači, objasnio je Brzulović, da je snabdevenost redovna, nema podizanja cena osnovnih životnih namirnica, niti ima slučajeva prikrivanja ove vrste robe.

Time su, ističu u inspekciji, demantovane jučerašnje spekulacije u pojedinim medijima da osim što nemaju struju i grejanje, meštanima Majdanpeka se ne dostavlja ni dovoljna količina hleba.

"Naprotiv, pojedini objekti su baš zbog novonastale situacije povećali količine hleba koje puštaju u prodaju”, rekao je Brzulović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Stiže struja u Majdanpek.

Izvor: Mondo, 04.Dec.2014

Majdanpek posle više od 60 sati počeo da dobija struju. I dalje nema vode, ni daljinskog grejanja...Foto: Beta, RTB Bor..Struja je sinoć samo na pola sata stigla, ali je ponovo nestala zbog kvara na prenosnoj mreži...I ako ova popravka bude uspešna, situacija u gradu se neće odmah stabilizovati...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.