Stiže sneg u Srbiju, poznato i kada

Izvor: B92, 05.Nov.2023, 21:12

Stiže sneg u Srbiju, poznato i kada

Krajem sledeće nedelje uz dalje zahlađenje u brdsko-planinskim predelima regiona moglo bi da dođe do snega, najavio je meteorolog Marko Čubrilo.

Meteorolog je u svojoj najnovijoj prognozi najavio da posle današnjeg olujnog naleta, od sredine nedelje polako ali sigurno ulazimo u drugačiji tip vremena koja će sve više ličiti na kasno jesenje.

"U ponedeljak promenljivo oblačno, ponegde uz prolaznu kišu i relativno toplo. Jugozapadni vetar u daljem slabljenju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u okretaju na zapadni i severozapadni smer. Dnevni maksimum od +14 do +21 stepen Celzijusa".

U utorak pre podne uglavnom suvo, zatim se očekuje naoblačenje koje će usloviti pojavu kiše, a na jugu može biti i gmljavinskih pljuskova. Padvine neće biti ovako intenzivne i neće im prethoditi olujan južni vetar.

"U noći ka sredi i u sredu tokom većeg dela dana nad središnjim, južnim i jugoistočnim predelima oblačno i hladnije uz kišu, dok će na severu i zapadu biti oblačno uz pojavu slabe kiše ponegde. Počeće da duva slab do umeren, severozapadni vetar donoseći zahlađenje tako da će se u sredu maksimumi kretati od +8 do +16 stepeni Celzijusa", istakao je meteorolog i dodao:

"U četvrtak posle hladnog, mestimično i maglovitog jutra tokom dana malo do umereno oblačno i uglavnom suvo uz slab vetar, dok će dnevni maksimum biti sličan onom u sredu".

Kako je naveo, petak donosi kraće otopljenje ali se posle podne očekuje novo, jače, pogoršanje koje će nas verovatno pratiti i za sledeći vikend.

Oko ovog datuma se simulira dalje, jače, zahlađenje te bi se za naredni vikend maksimumi mogli kretati od +4 do +9 stepeni Celzijusa, što je ispod proseka za taj deo novembra dok bi na planinama preko 800mnv bilo uslova za sneg.

"Stabilizacija i razvedravanje su mogući oko 15. novembra ali bi tada jutra bila hladna uz minimume od -7 do +2 stepena Celzijsua, dok bi se maksimumi kretali od +5 so +10 stepeni Celzijusa", naveo je Čubrilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.