Stiže proleće, danas 18 stepeni!

Izvor: Mondo, 09.Mar.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže proleće, danas 18 stepeni!

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, s maksimalnih 18 stepeni Celzijusa, saopštio je RHMZ, koji je izdao upozorenje na intenzivno topljenje snega.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

Od danas do ponedeljka, 12. marta, očekuje se intenzivno otapanje snega u planinskim predelima do 1.300 metara visine, a tokom vikenda i na višim planinama.

U Srbiji će danas u jutarnjim satima po kotlinama i dolinama reka biti kratkotrajna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << magla. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplo.

Vetar će biti slab do umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od -2 do 3 C, najviša dnevna od 14 do 18 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo uz slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće oko 3 stepena, a najviša dnevna 16 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 16. marta, za vikend se prognozira toplo vreme sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti.

U višim planinskim predelima intenzivno otapanje snega.

U subotu će biti pretežno sunčano, tokom noći uz prolazno naoblačenje u severnim krajevima ponegde kratkotrajna kiša.

U nedelju se očekuje pretežno sunčano vreme, u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju.

Posle podne postepeno naoblačenje, uveče i noću ponegde kiša ili pljusak.

Od ponedeljka će biti promenljivo oblačno, malo hladnije, mestimično kiša i pljuskovi, a moguće su i grmljavine.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Stiže" proleće, danas do 19 stepeni

Izvor: B92, 10.Mar.2018, 01:41

U Srbiji će biti sunčano i toplo, a u jutarnim satima moguća je kratkotrajna magla u kotlinama i duž rečnih tokova, saopštio je RHMZ...Jutarnja temperatura biće od nule do sedam, najviša dnevna znatno iznad prosečnih vrednosti, od 14 do 19 stepeni...U planinskim predelima do 1.300 metara visine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.