Stiže pomoć za Srbe zarobljene u Mađarskoj

Izvor: Mondo, 30.Dec.2014, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže pomoć za Srbe "zarobljene" u Mađarskoj

Stižu autobusi koji bi trebalo da spasu turiste iz Srbije koji su od jutros u deset zaglavljeni na putu u Mađarskoj zbog kvara autobusa. Zaledio se i prethodni autobus koji je krenuo u pomoć.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Autobus sa 73 turista iz Srbije pokvario se u Mađarskoj na oko 70 kilometara od Mađarske granice. Kvar je nastao jutros u 10 časova a autobus još stoji. Putnici su bez grejanja, a zalihe hrane i vode su pri kraju ali pomoć stiže. Smrzavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na otvorenom drumu

Kako su putnici rekli za Internet portal RTS-a, jednoj putnici je loše i došla je hitna pomoć. Autobus se nalazi u zaustavnoj traci na auto-putu. Vrata od autobusa ne mogu da se zatvore, i zbog toga je u prizemnom delu autobusa hladno, a većina putnika je na spratu.

Na mesto gde se u Mađarskoj pokvario autobus agencije Magna Trip sa putnicima iz Srbije koji su krenuli put Krakova, upućeno je više autobusa koji bi uskoro trebalo da stignu do putnika i prebace ih na sigurno i toplo, rečeno je Tanjugu u ovoj agenciji.

"Jedan autobus samo što nije prešao granicu i taj autobus će vratiti putnike koji budu želeli za Beograd, a ko bude želeo da nastavi put ka Krakovu, moći će da nastavi", rekao je predstavnik agencije i dodao da su krenula još dva autobusa iz Loznice.

Prema njegovim rečima, sada je prioritet da se svi putnici prevezu na sigurno i toplo tako da će autobus koji bude prvi došao prevesti putnike najpre do benzinske pumpe.

U agenciji navode da se autobus zaledio na temperaturi od minus 12, nakon čega je po putnike poslat drugi autobus koji se na identičan način zaledio zbog hladnog vremena.

Turisti su se zaputili u Krakov.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.