Stiže novac od MMF-a

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže novac od MMF-a

Od ukupno 3 milijarde evra kredita MMF-a Srbiji sutra stiže prvih 800 miliona evra. Ove godine biće uplaćeno 2 milijarde, dok će ostatak biti uplaćen sledeće godine.

Prvih 800 miliona evra, od ukupno 3 milijarde evra kredita koji je dogovoren sa Međunarodnim monetarnim fondom našoj zemlji biće uplaćen sutra, saznaje Radio-televizija Srbije.

Ove godine biće uplaćeno oko 2 milijarde, dok bi ostatak mogao da se uzme sledeće godine.

Kredit MMF-a biće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iskorišćen za jačanje deviznih rezervi i kursa dinara, čime će Srbija obezbediti makroekonomsku stabilnost.

Srpski zvaničnici ocenjuju da je aranžman sa MMF-om Srbiji više potreban zbog vraćanja poverenja kreditora u našu privredu, a ne zbog samog iznosa novca, te da bi nivo investicija u ovoj i narednoj godini bio zadržan na nivou iz 2008. godine.

Vlada je sa tom međunarodnom finansijskom institucijom krajem marta postigla sporazum o novom kreditnom aranžmanu, a uslov je bio da Skupština Srbije usvoji usvoji rebalans budžeta, uključujući uštede od 100 milijardi dinara u državnoj kasi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danas 800 miliona evra kredita MMF-a

Izvor: Radio 021, 19.Maj.2009

Prvih 800 miliona evra, od ukupno 2,9 milijardi evra kredita, koji je dogovoren sa Međunarodnim monetarnim fondom, našoj zemlji biće uplaćeno danas. Ceo aranžman predviđen je da bude realizovan do aprila 2011. godine. Kredit MMF-a biće iskorišćen za jačanje deviznih rezervi i kursa dinara,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.