Stiže još oklopnih vozila na granicu; Izrael ne odustaje od sukoba u Pojasu Gaze

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 20:24

Stiže još oklopnih vozila na granicu; Izrael ne odustaje od sukoba u Pojasu Gaze

Izraelsko Ministarstvo odbrane planira da kupi više od 200 oklopnih vozila koja će biti raspoređena u blizini granice sa Pojasom Gaze, prenosi Anadolija.

U saopštenju se navodi da će potrošiti 150 miliona šekela (41 milion dolara) za obezbeđivanje oklopnih vozila gradovima koji se graniče sa Gazom i Zapadnom obalom.

"Nabavka oklopnih vozila za lokalne grupe bezbednosti predstavlja važnu komponentu u jačanju bezbednosti pograničnih gradova na linijama fronta," >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je komandant odbrane Janiv Valfer.

Nisu dati detalji o tome gde Izrael planira da kupi vozila.

Izrael je započeo smrtonosnu ofanzivu na pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra.

Međunarodni sud pravde je 26. januara, nakon tužbe za genocid koju je podnela Južnoafrička Republika, doneo odluku da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji u vezi sa ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i preduzeti sve mere da spreči genocida.

Međutim, izraelske snage nastavljaju sa napadima na pojas Gaze. Za 128 dana, 28.473 Palestinca je ubijeno u napadima za genocid od strane Izraela na Pojas Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.