Izvor: Blic, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiv Maklaren dobitnik nagrade za najbesmisleniju izjavu

Bivši menadžer engleske fudbalske reprezentacije Stiv Maklaren nadmašio je američkog predsednika Džordža Buša i osvojio nagradu "Fut in d maut" za najbesmisleniju izjavu godine.

Maklaren je "pohvaljen" za rečenicu koju je izgovorio o fudbaleru Vejnu Runiju:

"Neiskusan je, ali je iskusan u smislu onoga kroz šta je prošao".

Džordž Buš je na drugom mestu, sa izjavom "Sve što mogu da vam kažem je da, kada guverner pozove, ja se javim na njegov telefon".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Mislili smo da bi bilo previše očigledno da nagradimo Buša, pošto on svakog dana ima besmislene izjave", izjavio je Ben Bir predstavnik za štampu lobi organizacije Plejn ingliš, koja dodeljuje nagradu.

Svake godine, ta organizacija dodeljuje nagrade kojima se podsmeva nerazumljivom žargonu u pokušaju da pročisti engleski jezik.

Maklaren, koji je otpušten kada se engleska reprezentacija nije kvalifikovala za evropsko prvenstvo 2008, našao se u probranom društvu - među ranijim dobitnicima nelaskavog priznanja su model Naomi Kembel, glumac Ričard Gir i bivši američki sekretar za odbranu Donald Ramsfeld.

Nagrade se dodeljuju od 1979.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.