Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stipčević tužio RRA zbog javnog poziva za popunjavanje Upravnog odbora RTS

BEOGRAD - Akademik Nikša Stipčević podneo je danas Vrhovnom sudu Srbije tužbu protiv Republičke radiodifuzne agencije (RRA) tražeći da se, kao nezakonit, poništi javni poziv za popunjavanje mesta u Upravnom odboru Radiotelevizije Srbije (RTS).

Stipčević, koji je i predsednik Upravnog odbora javnog servisa, tužbu je podneo zbog poziva za predlaganje kandidata za članove tog tela koji je potpisao predsednik Saveta RRA Nenad Cekić a koji je 3. jula objavljen u dnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << listu „Politika".

U tužbi koja je dostavljena medijima navodi se da je slanje na oglašavanje javnog poziva izvršeno suprotno Zakonu o radiodifuziji i Statutu RRA zbog čega se od Vrhovnog suda traži da poziv poništi kao nezakonit i obaveže RRA da u javnim glasilima na isti način objavi svoju odluku o ništavosti javnog poziva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.