Stiglo pojačanje sirijskoj vojsci u Deir ez Zoru: Treća faza OFANZIVE biće NAJKRVAVIJA do sada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2017, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo pojačanje sirijskoj vojsci u Deir ez Zoru: Treća faza OFANZIVE biće NAJKRVAVIJA do sada!

Sirijsku vojsku tek čeka žestoka borba

U Deir ez Zor je stigao još jedan veliki konvoj pojačanja, nakon što je to naredila Vrhovna komanda Sirijske arapske vojske (SAA) kako bi učvrstila snage koje su već raspoređene u glavnom gradu pokrajine.

Foto: Printscreen/syria.liveuamap.com

Sveže pojačanje pomoći će sirijskoj Republikanskoj gardi i Tigrovima u pokretanju treće faze ofanzive u Deir ez Zoru, koja će se koncentrisati na glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grad provincije.

The joy of the #SAA victory in #DeirEzzor pic.twitter.com/d3xV5sBDFy

— Hamza sulyman (@hamza_780) September 7, 2017

Za razliku od prethodnih faza, ovaj predstojeći napad na provincijsku prestonicu će se pokazati kao najvažniji, jer će snage Islamske države (IS) na tom području iskoristiti zgusnute četvrti grada Deir ez Zora u svoju korist.

New group of #SarayaAlAreen forces join Syrian army operations #DeirEzzor pic.twitter.com/Zobm2nTGCO

— Blazing Fury (@FuryBlazing) September 13, 2017

Iako je veliki broj tenkova raspoređen u Deir ez Zoru, Sirijska arapska vojska će i dalje morati da iskoristi veliki broj svog pešadijskog osoblja dok pokušavaju da povrate nekoliko okruga u glavnom gradu pokrajine.

Na snimku ispod možete videti prelet ruskog suhoja Su-25 tik nekoliko metara iznad tla, na putu da bombarduje položaje Islamske države:

Fly Low: Russian Su-25 Frogfoots making incredibly low passes en route to bomb ISIS strongholds in #Deir_Ezzor #DeirEzzor #ISIS #DeirezZour pic.twitter.com/vaxeSSU0OP

— Kremlinology.net (@Wolgadeutscher) September 13, 2017

Više informacija o situaciji u Deir ez Zoru možete naći OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete naći OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.