Stiglo mišljenje stručnjaka: Mladić je izložen visokom riziku za FATALNE KOMPLIKACIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Nov.2017, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiglo mišljenje stručnjaka: Mladić je izložen visokom riziku za FATALNE KOMPLIKACIJE

Lekar Ristić ocenio da bi prisustvo izricanju presude bez prethodnog pregleda bilo suprotno etičkim pravilima

Odbrana Ratka Mladića zatražila je danas od predsednika Haškog suda Karmela Ađijusa da ponovo razmotri odluku kojom je odbijen zahtev za posetu lekara Mladiću u pritvoru, a koja je zanovana na mišljenju medicinskog osoblja pritvorske jedinice.

Potpisali mu SMRTNU PRESUDU: HAG ZABRANIO posetu lekara generalu Mladiću do KRAJA SUĐENJA

Odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je sudu dostavila i mišljenja drugih stručnjaka koji su dali suprotan stav.

Budući da je medicinsko osoblje u ponedeljak zaključilo da bi poseta lekara škodila Mladićevom zdravstvenom stanju pre izricanja presude, zakazane za 22. novembar, branioci su objavili deo mišljenja lekara Ristića, čija je poseta prvobitno bila odobrena, a potom zabranjena.

U mišljenju tog lekara se navodi: "U slučaju da je neophodno prisustvo pacijenta Ratka Mladića izricanju presude, bez prethodnog spoljnog pregleda, dijagnoza i terapija, ja upozoravam da bi u tim okolnostima on bio direktno izložen visokom riziku za pojavu fatalnih komplikacija, kao što su - još jedan moždani udar, još jedan infarkt ili iznenadna smrt".

- To bi bilo suprotno svim etičkim medicinskim pravilima - naveo je Ristić u svom mišljenju.

Sekretarijat Tribunala je inače tražio da se dostave mišljenja dva nezavisna eksperta povodom zabrane poseta svim pritvorenicima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.