Stigli su, ali ničeg nema; Gde je telo najvećeg Putinovog neprijatelja?

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 09:34

Stigli su, ali ničeg nema; Gde je telo najvećeg Putinovog neprijatelja?

Kira Jarmiš, portparolka Alekseja Navaljnog saopštila je da njegovoj majci i advokatima jutros nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu.

Kako su naveli, zaposleni u mrtvačnici nisu odgovorili na pitanje da li se tu nalazi telo Navaljnog.

"Aleksejeva majka i njegovi advokati stigli su u mrtvačnicu rano ujutru. Nije im bilo dozvoljeno da uđu. Jedan od advokata je bukvalno izbačen", napisala je Jarmiš na društvenoj mreži X.

Jarmiš nije navela o kojoj mrtvačnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je reč, ali je Nova gazeta juče objavila da se telo Navaljnog nalazi u Okružnoj kliničkoj bolnici u Salehardu.

Telo još uvek niko od porodice ili advokata nije video.

Podsetimo, Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Podsetimo, najglasniji kritičar Kremlja Aleksej Navaljni je po dolasku na aerodrom Šeremetjevo u Moskvi, 17. januara 2021. godine, priveden.

Takođe, podsetimo, Navaljni je pre hapšenja boravio u Nemačkoj, gde je prebačen u avgustu, pošto mu je naglo pozlilo tokom leta avionom u Sibiru. Laboratorije u zapadnoj Evropi zaključile su da je Navaljni otrovan nervnim agensom iz porodice novičoka.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ADVOKAT JE IZBAČEN" Portparolka Navaljnog: Majci nije dozvoljeno da uđe u mrtvačnicu

Izvor: Blic, 19.Feb.2024

Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji je u petak preminuo u zatvoru, saopštila je da njegovoj majci i advokatima jutros nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu i da zaposleni u mrtvačnici nisu odgovorili na pitanje da li se tu nalazi telo Navaljnog.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.