Stigli rezultati nezavisne autopsije: Smrt Džordža Flojda je ubistvo, uzrok – gušenje

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 21:47

Stigli rezultati nezavisne autopsije: Smrt Džordža Flojda je ubistvo, uzrok – gušenje

Nezavisna autopsija potvrdila je da je smrt Džordža Flojda, kojem je policajac stajao kolenom na vratu nepunih deset minuta, izazvana gušenjem.

"Pritisak na desnoj strani karotidne arterije usporila je dotok krvi do mozga, a težina na njegovim leđima otežala je njegovo disanje", rekao je advokat Flojdove autopcije.

Advokat Kramp je zatražio da optužnica za ubistvo trećeg stepena protiv Čovina bude promenjena u ubistvo prvog stepena i da još tri policajca budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužena.

Rezultat autopsije koju je naručila porodica razlikuje se od nalaza zvanične obdukcije, opisanih u krivičnoj prijavi protiv Čovina.

U nalazu te obdukcije stajalo je da nije pronađeno ništa "što bi podržalo dijagnozu traumatskog gušenja ili davljenja".

Dan posle smrti Flojda u Mineapolisu su izbili mirni protesti koji su ubrzo postali nasilni i proširili se na desetine američkih gradova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.