Stigli preteći mejlovi u slovenačke škole: Inspirisani masakrom na Vračaru?

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 12:41

Stigli preteći mejlovi u slovenačke škole: Inspirisani masakrom na Vračaru?

Dve osnovne škole u Trbovlju u centralnoj Sloveniji dobile su preteće mejlove za koje se veruje da su motivisani masovnom pucnjavom u školi na Vračaru.

Policija je obezbedila škole, nakon što su mejlovi stigli u četvrtak, prenela je novinska agencija STA.

Kako je preneo javni slovenački servis RTV Slovenija, policajci su poslati ispred škola u Trbovlju, posle pretećeg mejla.

Glavna nastavnica škole Petra Čede rekla je da je obavestila roditelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je stigao preteći mejl, kao i da se to ranije dešavalo, zbog čega su relevantne institucije obaveštene o incidentu.

Škole su osigurane, a časovi i ostale aktivnosti se odvijaju normalno, međutim, oko 10 odsto đaka nije danas došlo u školu. Čede je rekla za STA da su preduzete dodatne mere, izražavajući nadu da je pretnja mejlom bila samo neslana šala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzbuna u Sloveniji, dvije škole dobile prijeteće poruke

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2023

TRBOVLJE - ​Policija je obezbijedila dvije osnovne škole u Trbovlju u centralnoj Sloveniji nakon što su dobile dva prijeteća mejla u četvrtak, za koje se vjeruje da su motivisani masovnom pucnjavom u školi "Vladislav Ribnikar", prenijela je novinska agencija "STA".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.