Stigli iskanderi VIDEO

Izvor: B92, 30.Avg.2023, 19:30

Stigli iskanderi VIDEO

Beloruska vojska dobila je novi komplet raketnog sistema iskander M, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Belorusije.

"Novi komplet operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander M predat je beloruskoj vojsci", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je podsetilo da je beloruska vojska počela da koristi prvu partiju operativno-taktičkog raketnog sistema iskander, koji je ušao u upotrebu u februaru ove godine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranije da će Rusija posle 7. ili 8. jula početi da razmešta naoružanje na teritoriji Belorusije, nakon završetka pripremnih radova.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa svojim beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku izjavio da su, zbog aktivnosti zajedničkih nuklearnih misija NATO-a, Rusija i Belorusija prinuđene da preduzmu odgovarajuće recipročne mere, te da je organizovan rad na razmeštanju nestrateškog nuklearnog oružja Rusije na teritoriji Republike Belorusije.

Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin ocenio je da razmeštanje nestrateškog nuklearnog naoružanja u Belorusiji predstavlja odgovor na agresivnu politiku neprijateljskih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.